Caroni


Belevenissen tijdens de caroniperiode:

Een groepsaccommodatie in Coronatijd…. wie had dat ooit kunnen bedenken. Van vol bedrijf naar leegstand en de tegenstellingen in de maatschappij nog nooit zo groot. Aan de ene kant de familiegroepen die niet meer durven te komen (en geld terug willen) de scholen die niet meer mogen komen en aan de andere kant de jong-volwassenen uit de grote steden die onder valse voorwendselen proberen te boeken om lachgasfeesten te organiseren in het bos.

De Heidewachter heeft het overleefd door wandelaars, fietsers en kleine groepen (elk een eigen kamer, douche, toilet) te ontvangen en dat heeft mooie ontmoetingen opgeleverd.

Op een avond komt de stadsomroeper op televisie om te vertellen dat de HoReCa gesloten is en iedereen binnen moet blijven. Alleen Kees de hond mag uitgelaten worden door zijn baas. Hoe het moet met de 78 gasten van de Heidewachter ? Dat weet ‘verdere informatie’ die morgenochtend bereikbaar is. Inderdaad, de HoReCa moet gesloten. En de hotels mogen gasten ontvangen in aparte kamers, geen eten in zalen en wel op de kamers. Volgens de mevrouw van het ministerie voor ‘verdere informatie’ zijn Hotels ook geen HoReCa. Dat was vroeger misschien zo maar nu niet meer. ? De gasten van de Heidewachter zijn gebleven, samen gezelligheid, eten, drinken en familiefeest.

8 meiden uit het wilde westen boeken een ’hei-weekend’ voor het bedrijf. dat kan, 8 kamers dus waarom niet ? Een drukte van jewelste de hele nacht door muziek, auto’s komen en gaan en er staan ’s morgens 25 geparkeerd. Oeps, even navragen. Ja hoor , uit de hand gelopen, iemand had het op ‘feestboek’ gezet en nu zijn er 80 mensen ballonnen wezen blazen. 1000 excuses, had niet mogen gebeuren enzovoort.

Zondag rijdt er een vw polo het terrein op. 3 aardige jongens zijn op zoek naar 12 gascylinders. Pa heeft een pizzeria in Apeldoorn en het is een mooie bijverdienste. Alles goed georganiseerd, flessen, ballonnen, hesje voor de leiding en een gebruiksaanwijzing. Ze weten er alles van, ballonnetje inhaleren en dan 90 seconden ’uit’.

Omdat topsporters samen mogen komen probeert een Delfts studentendispuut voor de ‘atletiek selectie heren 1’ te boeken. Het opgegeven adres is een studentenhuis, de voorzitter van de vereniging zegt geen selectie te kennen en het feest gaat niet door.

De verhalen hier zijn gedramatiseerde versies op basis van waargebeurd. Ook waargebeurd is dat onze ambtenaren en politici thuiswerkend volledig salaris kregen. En dat was elders anders.