Brams Wentelwiek Service


Sinds 1989 is Bram W. Schrijver met zijn Wentelwiek Service zelfstandig actief in de helikopterbranche.voor de organisatie en uitvoering van vliegwerk, beheer en exploitatie van helikopters, bemiddeling bij huur en verhuur, advies en bemiddeling bij koop en verkoop. Beroepsvlieger, instructeur en examinator voor PPL(H), CPL(H), TRI(H), FI(H), Night en NVIS in de types R22, R44, R66, EC120, AS350 en EC135.

HeliDek UMCG voorheen AZGroningen

In 1989 opgericht als eenmanszaak heeft Brams Wentelwiek Service in 1995 Heliflight Holland B.V opgericht voor de exploitatie van de PH-KBS en de PH-BGS. Ook is er een registratie PH-BWS gedaan maar de bijbehorende helikopter is nooit besteld. Het bedrijf bestaat nog en is als Heliflight in Stroe gevestigd.

In 1997 is de eenmanszaak Brams Wentelwiek Service omgezet in een B.V die in 2000 verkocht is aan Lelykopters en als je goed zoekt bij de KvK zie je dat het nu HeliCentre Helicopter Services B.V. geworden is.

Daarna is Brams Wentelwiek Service weer als extra handelsnaam ingeschreven bij helikopter.nl (een mooie domeinnaam). Omdat beroepsmatig vervoer met helikopters voor bejaarden verboden is werd in 2016 de hoofdactiviteit van de eenmanszaak het beheer van een groepsaccommodatie….de Heidewachter met de nevenactiviteit (het helikoptervliegen) vooral bij https://heliair.nl/.

In 2022 is de Heidewachter verkocht, de nevenactiviteit blijft bestaan en de hoofdactiviteit is …. minderen. Nu in het zuidelijkste randje van Friesland.